Populära pokervarianter

Det finns en hel hög med pokervarianter man kan prova på, men för att undvika en text som ingen skulle orka läsa igenom väljer vi att just nu fokusera på de mest populära varianterna som spelas just nu.

shutterstock_8275669

 

Dessa varianter är kort och gott de som spelas som mest på nätet och många även väljer att tävla och satsa pengar på.

Texas hold’em

Vi börjar med den mest populära varianten av poker: Texas hold’em, ofta bara kallad för hold’em. Detta är ett pokerspel med gemensamma kort, varje spelare får nämligen endast två kort på handen men måste fortfarande kunna skapa en pokerhand på fem kort. Detta gör man genom att använda några av de fem kort som läggs öppet på bordet, och man kan använda alla dessa fem och inga av ens egna kort om det skulle bilda den bästa handen möjligt.

Omaha

Även kallad Omaha hold’em. Detta är en variant av Texas hold’em där den största skillnaden är att man får fyra kort på handen istället för två och man måste använda precis två kort från handen och tre från bordet för att bilda sin hand.

7-card stud

Detta spel faller in under kategorin ”stötpoker”, vilket betyder att varje spelare har en hand som består av både öppna och dolda kort, och att vem som börjar inte går runt bordet som det gör i många andra pokervarianter utan är beroende av någon annan faktor. För just 7-card stud betyder detta att den som har det lägsta öppna kortet efter varje spelare fått två dolda och ett öppet är den som måste betala grundinsatsen för att vara med i handen.

Razz

Razz är en variant av 7-card stud där det gäller att få den lägsta handen möjlig. I denna form har dock inte stegar eller färg något värde och ess är nästan alltid låg. Detta betyder att handen Ess, 2, 3, 4, 5 är den bästa handen man kan ha, även om alla är i samma svit.